Heta kryddor

Läste idag löpsedlarna från vagnen på väg till jobbet, där det stod om "turbobanta med hjälp av heta kryddor" Yeah tänkte jag och bestämde genast att chili skall införskaffas för att få fart på förbränningen lite. Men nu så här några timmar senare (och väldigt hungrig) så känns det som om jag faktiskt kan klara mig utan chili. I vilket fall som helst så fick den där löpsedeln mig att tänka på pappas sambo. Hon gillar chili. Gärna "mye chiliiiii" också. Och helst skall man ha odlat den själv. Oj oj odlat själv, ambitiöst, tänkte jag. Sedan förtydligades det för mig hur enkelt det faktiskt var att odla chili. Jo förstår ni, man köper bara en sädan där krukväxt på konsum eller var man nu handlar, iiaf en sådan växt med små minipaprikor på. Detta är enligt sambon samma som chili. Jag försökte säga att jag inte riktigt tror att man kan sätta lika med mellan riktig chili och prydnadsminipaprikor, men "jooodaaa Jossiiii". Jag har även bestämt för mig att det står "ej för förtäring" på den här skötselrådslappen som man får med... Eller gäller detta bara citrusträden man köper?? Hjälp, vad tror ni? Vill ju gärna meddela till pappa om jag tror att hon försöker "kryddakrydda" maten med oätliga växter. (ni kommer väl ihåg bittermandelincidenten, (som iofs var med flit) så ni förstår ju själva hur en liknande grej kan komma att upprepas!)

Förresten om någon av er pratar eller mailar med Tove, så hälsa att jag numer inte under några omständigheter kan läsa författningar på kvällarna heller, för idag har nämligen det nya numret av Sköna hem kommit hit till mitt sköna, röriga, aningen dammiga hem! (observera att det var ett  ganska tjockt nummer också)

En grej till; jag har minsann haft en kändis på mitt place idag, yay :D

Puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0